Giv nyt liv

Skoldkopper har været et tema for mig den sidste uge. Jeg har været i flere institutioner, hvor børn har været smittet, og jeg har gentagne gange tjekket, om min datters røde knopper var ved at transformere sig til skoldkopper. Indtil videre klarer hun frisag:) Derfor kom temaet nemt til mig, da jeg skulle skabe et væsen ud af min hulmaskine:

Det skulle selvfølgelig være et væsen ramt af skoldkopper, og skoldkopperne kunne jeg lave med hulmaskinen.

Sådan gør I 

  1. Vælg en ting i jeres hjem, som I gerne vil give liv.
  2. Snak om hvilket væsen, I gerne vil skabe. Det kan være et dyr, et menneske eller måske et rumvæsen?
  3. Start med at klippe øjne ud af papir og sæt dem på med elefantsnot, lim eller tape.
  4. I kan lave arme, ben, mund, øjenbryn, hatte m.m. alt efter hvilket slags væsen, I gerne vil skabe. De ting, I sætter på genstanden (som i mit tilfælde er en hulmaskine) fortæller om, hvilket væsen det er. I mit tilfælde fortæller de røde prikker, at hulmaskinen har skoldkopper, og de triste øjne fortæller om, hvordan det føles at have skoldkopper.

Variationer

Brug andre former for materialer end papir og karton til at skabe nyt liv i jeres væsen. Det kan være poser, sølvpapir, kartoffelskralder, maling osv. I kan også vælge en ting udendørs, som I vil skabe et væsen ud af. Det kan eksempelvis være en træstamme eller en skraldespand.

Læring

Barnet lærer at skabe med udgangspunkt i en fysisk genstand (som hulmaskinen), og udvikler sin evne til at bruge sin fantasi, når barnet skal skabe sit egen væsen. Barnet skal tænke kreativt, når det skal finde ud af, hvordan det kan fortælle historien om sit væsen, men også når barnet skal finde ud af hvilke materialer, det kan bruge.