Referencer

Pædagogerne i Børnehusene Kokkedal
Det var rigtig godt at få så mange konkrete ideer til, hvordan vi kan tegne med børnene på nye måder. Oplægget var let forståeligt og inspirerende, så nogen allerede samme dag gik ud og satte tegneaktiviteter i gang. Øvelserne gav nogle gode opmærksomheder på, hvordan vi kan være mere åbne i dialogen med børnene om deres tegninger. Det var spændende at reflektere over, hvor let vi kan komme til at tolke på det, vi ser, i stedet for at være nysgerrige på børnenes tanker.”

Jeg lavede to oplæg om at tegne med børn for vuggestue- og børnehave-pædagoger fra Børnehusene Kokkedal.

 

Anne Mette Høncke, formidlingsudvikler børn og unge på ARoS
Tak for et godt samarbejde omkring din workshop ”Grib Samtidskunsten” her på museet. Måden hvorpå du koblede vores aktuelle særudstilling med dine egne erfaringer og ideer til konkrete projekter på skoler og i institutioner fungerede rigtig fint.

Jeg holdt et foredrag om at lave samtidskunst med børn og unge på ARoS primært målrettet lærere, pædagog og studerende.

 

Kristine Ravn Fogemann, pædagogisk leder 3.-6. klasse på Risskov Skole
Kirsten har lavet mange kreative projekter på Risskov Skole, hvor hun med skæve ideer og pædagogisk formidling har fanget børnenes interesse. Det har ført til Tape Art, pop-up af vafler, der blev placeret rundt på skolen til stor overraskelse for børnene, tegning med vand på asfalt og meget andet.

Jeg har arbejdet som kreativ pædagog på Risskov Skole og efterfølgende lavet freelance-projekter for dem.

 

Vibeke Gadkjær Knudsen, pædagog i Fritidsklubben 8520
Jeg kan godt køre fast i at lave de samme ting i værkstedet, som fx at male billeder. Kirsten har lært mig at se kreative processer på en ny måde, hvor børnenes evne til at tænke kreativt udvikles. Det gør hun bl.a. ved at  bruge alternative materialer, der gør, at børnene bliver tvunget til at eksperimentere og prøve sig frem.
Før hver workshop har Kirsten og jeg snakket sammen om didaktikken bag og efterfølgende har vi reflekteret over, hvordan det gik. Det har været rart og lærerigt for mig.”     

Jeg har lavet en lang række workshops i Fritidsklubben 8520 for børn i 4.-6. klasse.

 

Camilla Hansen, kommunikations-konsulent hos Lystrup Svømning
“Kirsten stod for en kreativ workshop, hvor hun gennem samtale, billeder og alverdens rekvisitter udfordrede 40 unge piger i alderen 8-14 år til at reflektere over og illustrere, hvad det, ifølge dem, vil sige at være en pige. Kirsten formåede at fange alle pigernes interesse uanset deres alder, og aftenen forløb i bedste velgående med mange kreative billeder, der alle illustrerede forskellige måder at være pige på. Vi har kun modtaget positiv feedback på workshoppen, så tusind tak for en rigtig god aften, Kirsten.”

Jeg lavede en workshop om hvad det vil sige at være en pige for piger mellem 10-14 år i forbindelse med et tema-arrangement fra Always.

 

Mads Bo Jensen, AARHUS UNITED
Vi ved AARHUS UNITED har været utroligt glade for at have Den Kreative Afdeling ude til en af vores hjemmekampe. Kirsten lavede en workshop hvor børnene skulle tegne en fortælling omkring en af vores spillere, og det kom der utroligt mange fantastiske og sjove tegninger/fortællinger ud af! Endnu engang tusind tak!

Jeg arrangerede og afholdte en tegneworkshop hos AARHUS UNITED.

 

Ragnhild Vanderskrog, bibliotekar på Lystrup Bibliotek
Kirsten faciliterede en workshop for børn og forældre, hvor der blev lavet fantasidyr af aviser og malertape. Der var en kreativ og hyggelig stemning, og alle fik hjælp og inspiration efter behov. Deltagerne syntes efterfølgende, at det havde været en workshop, der inspirerede til at gå hjem og arbejde videre.

Jeg har afholdt både workshops og foredrag på Lystrup Bibliotek. Citatet her er efter en workshop, hvor børn og forældre lavede fantasi-dyr sammen.

 

Publikationer

Boye, Kirsten Trøllund: “Traditionsløse materialer” i Billedpædagogisk Tidsskrift nr. 3 2017 i temanummeret om Samtidskunst og undervisning

Boye, Kirsten Trøllund: “Hvordan er det, hvis jeg stiller dig her? ” i Billedpædagogisk Tidsskrift nr. 4 2017 i temanummeret om Stille Steder

Boye, Kirsten Trøllund og Lægård, Gitte: “Børns Kreative Muskel – En opgavebog, der styrker dit barn i at tænke nyt” 2018, e-bog

“Krea – en legende tilgang til kreativitet”: Kort til at kickstarte kreative processer hos børn lavet i samarbejde med “Snak”. Kan købes for 100 kr./stk. gennem mail kirsten@denkreativeafdeling.dk