Det kan godt være svært at finde på kreative aktiviteter for små børn mellem 0 og 3 år, fordi der er mange ting, både motorisk og håndværksmæssigt, som de ikke kan endnu. Men det betyder ikke, at de ikke lærer noget gennem kreative aktiviteter.

For 0-3 årige handler kreative aktiviteter særligt om at udforske materialer med sanserne og om at udvikle finmotorikken. Gennem udforskning får barnet nye erfaringer, som det gemmer i sit “bibliotek”.

Eksempelvis
Et barn, der har malet 3 gange før, har allerede nogle erfaringer med malingen, som bliver gemt i hjernen/biblioteket. Den 4. gang blander barnet gul og rød maling for første gang. Det giver barnet nye erfaringer og ny viden om maling, som også kommer op i biblioteket. På den måde bliver barnets bibliotek om maling større og større for hver gang, det maler.

Det mindre barns nysgerrighed og glæde er rigtig stor, når det undersøger nyt materiale og opdager, hvordan det selv kan skabe. Fx. ved at sætte en streg på et papir.

10 ideer til kreative aktiviteter med 0-3 årige

Farvejagt

Sæt fart på kunsten

Papirkrølleri

Mudder-æstetik

Male på spor

Action Painting

Sanse-eksperimenter

Cirkel-tryk

Tryk på naturen

Klip en form

Du kan også høre min podcast #5 “Om kreative aktiviteter for 0-3 årige” ved at klikke her, eller finde den i din podcast-app ved at søge efter podcast-rækken “Det Kreative Barn”.