Tryk på naturen

Vaner er til for at blive brudt… Særligt de vaner, som børn har, når de laver en kreativ aktivitet.

Tag for eksempel det at male: Vi er vant til at male betyder: at dyppe en pensel i noget maling og male på et stykke papir. Den metode er altid den samme.

Hvad nu hvis vi ligger penslerne væk og finder alternative ting at male med? Så bliver vanerne brudt, og barnet skal opfinde en ny metode til at male.

I ugens kreative idé starter processen i naturen, hvor I skal indsamle materialer.

 

Sådan gør I 

  1. Gå ud i haven eller skoven og saml blade, blomster, strå, græs, små pinde, kastanje-skaller osv.
  2. Læg det midt på bordet og find maling (akryl/hobby-maling) og papir frem.
  3. Giv barnet plads til at prøve sig frem og selv undersøge, hvordan det kan lave billeder med naturmaterialerne og maling. Det er nemlig her barnet øver sig i at få idéer og mod til at eksperimentere. I kan dyppe de forskellige ting fra naturen i maling og trykke eller male med det på papiret. Prøv også at lave jeres egen naturlige pensel af et bundt græs med et elastik om.

 

Variationer

Mal med naturmaterialer, der har farve i sig selv. Så behøver I ikke bruge maling. Det kan være røde bær, som I finder i skoven hen på sommeren.

Læring

Barnet udvikler sin evne til at få nye idéer, når det skal undersøge, hvordan det kan male med de forskellige naturmaterialer. Her udover lærer barnet mod til at eksperimentere og får en god oplevelse i naturen.