Kreativ Inspiration: Action painting

Action painting er en god metode til at lave kunst, hvor børn kan eksperimentere og bruge sin krop fysisk. Jackson Pollock (amerikansk abstrakt kunstner) er kendt som manden bag action painting: Omkring 1950 lavede han store malerier, hvor han dryppede og kastede maling på lærredet fra sin pensel. Lærredet lå på gulvet, og Pollock stod op og kastede maling på med store armbevægelser. Det var et opgør med den figurative og produktorienterede kunst. Her var processen mindst ligeså interessant.

 

Sådan gør I

  1. Tag tøj på, der gerne må blive beskidt – gælder også bukser og sko.
  2. Læg afdækningspapir, hvor I vil male (indenfor eller udenfor), så I ikke skal bekymre jer om maling de forkerte steder.
  3. Tape det papir, som I vil male på, fast med malertape eller læg lærreder.
  4. Vælg nogle forskellige farver i akrylmaling og husk at dyppe penslen ofte i vand for at gøre det nemmere at sprøjte maling på.
  5. Sprøjt løs med penslen.

Variationer

Du kan læse forskellige variationer af action-kunst i bredere forstand her.

Læring

Barnet udvikler sit mod til at eksperimentere ved at dryppe og sprøjte maling på. Barnet lærer om farvesammensætninger, og om hvordan farverne blander sig på billedet. Motorikken trænes også, når barnet bruger kroppen til at sprøjte og dryppe maling på.