Land art i is-udgave

Frosten har inspireret mig til at lave is-kunst. Det er et alternativt materiale at lave kunst i, hvilket gør, at barnet ikke har nogle faste forstillinger om, hvordan det skal se ud, men blot bruger sin frie fantasi til at eksperimentere sig frem. Det er en god forudsætning for kreativ læring:)

Sådan gør I

  1. Find små plastik-beholdere i køkkenet eller sandkassen.
  2. Fyld væske (vand, saft, rødbedesaft, frugtfarve, mælk osv.) i beholderne. Husk at vand udvider sig, når det fryser, så I skal ikke fylde beholderen helt op til kanten.
  3. Eksperimentér med at putte forskellige ting ned i beholderne også. Det kan være en LEGOmand, tomat, grene, papir eller isterninger ned i farvet vand.
  4. Placér en snor (ca. 20 cm. lang) i hver beholder, hvor enden på snoren ligger nede i vandet og på den måde fryser fast i is-klumpen.
  5. Frys isen i fryseren eller udenfor, hvis det er koldt nok.
  6. Hæng is-stykkerne på en pind, som I hænger op i en krog eller hæng isen direkte på et træ.

 

Variationer

I kan lave større is-skulpturer i spande og lave forskellige is-blokke, som I kan placere på jorden eller lave et tårn ud af. I kan også lege med at lave forskellige lag i is-klumperne, og fryse et lag af gangen, ligesom når deltagerne i Den Store Bagedyst laver mousse i lag.

Læring

Barnet udvikler sin evne til at tænke nyt, når barnet skal finde forskellige ting at fylde i plastik-beholderne.