De simple kreative processer er ofte de bedste – for så er det let at tage frem og væk igen (hvilket ofte er nødvendigt med små børn).

Alt hvad I skal bruge her er en malerpensel og en beholder med vand.

Sådan gør I 

  1. Tag en pensel og beholder med vand med udenfor.
  2. Find en solrig overflade som I vil male på. Ved at vælge en overflade i solen, får I den ekstra effekt, at jeres våde malerstreger hurtigt tørrer igen og laver plads til nye udtryk. Det gør processen sjov, at den forandrer sig konstant.

Variationer

Jeg er ret fascineret af kreative processer med vand og har beskrevet flere variationer af at lave billeder med vand, som du kan læse her: Vandtegninger og Kast et Billede.

Læring

Tidspresset ved at skulle male et udtryk “færdigt”, inden det tørrer væk igen, gør, at barnet bliver nødt til at slippe perfektionisten og bare male løs. Herved lærer barnet, at billeder også kan blive interessante, selvom de er malet hurtigt (og måske sjusket set med barnets øje – primært for det mellemstore og store barn). Når barnet slipper det perfektionistiske og bare maler løs, opstår en mere legende og kreativ proces, der i højere grad er styret med hånden end med hovedet.

Barnet øver sin finmotorik ved at male med penslen.