Kunstopskrift #2

3 kunsthistorie-studerende fra Aarhus Universitet har lavet et formidlingsprojekt til Viborg Kunsthal. De har skrevet 3 kunstopskrifter – opskrifterne er til børn, men også i høj grad lavet til at voksne kan fordybe sig alene eller sammen med en ven.

Jeg har testet opskrift #2 som er lavet med inspiration fra en udstilling på Viborg Kunsthal:

Opgaven tiltrak mig, fordi jeg skulle arbejde med nostalgi og foto.

Mindful leg
Jeg fandt nogle ældre genstande frem fra skabet (oldemors broderi og mors gamle glansbilleder). Dem tog med rundt i huset og undersøgte, hvordan de kunne placeres – eller mal-placeres rettere. Jeg blev optaget af, hvad der er nyt i vores hus, som jeg kunne sætte i modsætning til det gamle. Jeg prøvede at slukke for min indre analytiker og kritiker, og legede bare med at iscenesætte dem forskellige steder.

Jeg tænkte over de gamle ting: Hvorfor gemmer jeg de gamle broderier og glansbilleder i skabet? Er det pga. historien eller æstetikken? Hvad betyder de for mig?

Mens jeg undersøgte, havde jeg en følelse af at tiden stod stille, og jeg bare legede. Ingen bekymringer om madpakker til i morgen – bare ro og undersøgelse. Det var et rart sted at være!

Du kan læse mere om formidlingsprojektet her og også selv prøve opskrifterne: https://www.denkreativeafdeling.dk/kreative-processer-laerer-os-at-kloe-paa-indtil-vi-naar-maalet-taenk-engang-paa-en-verden-hvor-alle-stoppede-med-det-de-var-i-gang-med-saa-snart-det-blev-lidt-haardt/

Tags: