Inspirer dit barn til at udtrykke sig kreativt på andre måder, end det plejer gennem denne opgave.

  1. Du laver tre bunker med små papirer, hvor du i den første bunke skriver en følelse på hver papir (glæde, sorg, vrede osv.), i den anden bunke skriver du farver (rød, blå, lilla osv.) og i den tredje bunke skriver du et materiale, der skal indgå blandt andre (stof, papir, ske, pude og hvad I ellers har til rådighed).
  2. Barnet trækker et papir fra hver bunke og skal nu finde frem til, hvordan det kan lave et billede eller en skulptur, hvor kravene fra sedlerne opfyldes: Det kan være at lave en skulptur, hvor farven brun indgår, materialet snor indgår, og samtidig skal den samlede skulptur udtrykke glæde. Barnet må gerne inddrage andre farver og materialer udover den farve og det materiale, som barnet har trukket.

 

Variationer

I kan bruge papir og farver i stedet mere rumlige materialer: Så laver I tre bunker: en med farver, en med følelser og en med former (trekanter, hjerter osv.).
I kan også skifte kategorierne ud på bunkerne til emner, der passer til jeres interesse.

Læring

Barnet udvikler sin evne til at tænke kreative tanker, fordi det skal kombinere tre begreber til en skulptur.
Ved at trække en opgave giver du barnet et kreativt benspænd, og udfordrer det i at tænke i nye muligheder. På vejen kan barnet finde frem til noget, som er helt specielt. Gennem dialog med dig øver barnet sig i at sætte ord på, hvordan følelser kan ses i det, som barnet har skabt.