Det her er en af de sværere kreative idéer at formidle gennem bloggen. Det er i virkeligheden mere en introduktion til kunstgenren Happenings end en rammesat visuel idé.

Vi vil gerne formidle den alligevel, fordi der er meget lærerig refleksion på spil.

Happenings, som den amerikanske kunstner Allan Kaprow var med til at definere, er kropslige øvelser, der går ud på at skabe bevidsthed omkring de handlinger og normer, som vi efterlever til hverdag.

Eksempelvis det at give en anden hånden. Handlingen er fyldt med kulturelle normer. Prøv næste gang at ryste den andens hånd seks gange i stedet for to, og så oplever I, hvordan situationen pludselig bliver akavet. Ved at lave små ændringer på vaner og ved at være bevidst, mens vi gør det, opdager vi de uskrevne regler, vi lever efter.

Start med at give hinanden hånden, ryst seks gange og læg mærke til, hvad I føler og mærker imens.

Variationer

Overvej hvilke handlinger I gør hver dag? Afprøv dem ved at være hundrede procent nærværende med fokus rettet mod handlingen, mens I gør det. Det kan være at cykle, hvor I er bevidste hver gang, I laver en bevægelse.

Undersøg om der er forskel på at lave happenings alene og sammen med andre?

Læring

Barnet arver kulturelle normer fra deres omgivelser – ofte uden at være bevidst om det. Gennem happenings får barnet en oplevelse af, at mange af de vaner, som vi har, er underlige. Barnet kan undersøge, hvilke normer det efterlever, og dernæst reflektere over om det er vigtige normer at opretholde.