Børns Kreative Muskel

En opgavebog, der styrker dit barn i at tænke nyt

Evnen til at finde på nye ideer kan udvikle sig, hvis barnet øver sig.

Alle børn kan lære at få mange ideer, men det kræver øvelse.

Derfor har Gitte Lægård og Kirsten Trøllund Boye udvalgt 22 spændende eksperimenter fra deres arbejde som kunstlærere til jer. Eksperimenter, som dit barn kan træne sin kreative muskel med, så ideerne kommer lettere frem.

Opgaverne kræver ikke, at I skal ud og købe en masse materialer, for at I kan gå i gang. De fleste materialer er nogle, som allerede befinder sig i de fleste husstande.

Indhold i bogen

 • 22 kreative opgaver indenfor temaerne: Tegne og male, forme, installation og digitalt.
 • Ved hver opgave er der forskellige variationsmuligheder og spørgsmål, som forælderen kan
  stille sit barn for at skabe refleksion og læring.
 • En guide til dig (som forælder) til, hvordan du kan bidrage til at øge dit
  barns læring gennem bogens opgaver.

Aldersgruppe: 8-13 år og deres forældre.

E-bogen koster 129,- inkl. moms.

Køb e-bogen her

E-bogen koster 129,- inkl. moms.

Hvad er forskellen på at købe jeres bog og finde kreative aktiviteter på nettet?

Forskellen er, at vi har udvalgt 22 kreative aktiviteter, som vi selv har brugt, når vi har undervist børn i kunst og kreativitet. Derfor ved vi, hvordan aktiviteterne fungerer i praksis (og at de rent faktisk fungerer), og vi ved, hvilken læring børn for ud af dem. Aktiviteterne er desuden udvalgt til at udvikle barnets evne tænke nyt, så ved at købe vores bog, sikrer du dig, at dit barn får gennemtænkte opgaver, der udvikler dets evne til at tænke nyt.

Hvorfor koster en e-bog penge?

E-bogen koster penge, ligesom trykte bøger gør, fordi vi har investeret tid og penge i at lave bogen fra bunden. Vi vil gerne have vores bog ud til så mange børn som muligt. Derfor har vi gjort alt hvad vi kunne for at minimere bogens pris. Det har vi bl.a. gjort ved at udgive bogen som en e-bog.

Kan jeg læse e-bogen på min iPad eller computer?

E-bogen er lavet som en PDF, du kan printe ud på almindeligt A4-papir. Du kan også læse e-bogen på din iPad eller computer.

Hvorfor er det vigtigt at udvikle barnets evne til at tænke nyt?

Der er mange gode grunde til at udvikle barnets evne til at tænke nyt – vi synes, de vigtigste grunde er:

 • Barnet bliver bedre til problemløsning
  Et barn, der kan tænke nye tanker, bliver bedre til at løse problemer, der kræver, at barnet tænker udover de sædvanlige løsninger.
 • Barnet bliver mere modig
  Et barn, der træner sin kreative muskel, bliver også mere modig, fordi det kræver mod at turde følge de skøre og vilde ideer, der kommer.

Hvordan får jeg bogen?

Du køber e-bogen ved at udfylde formularen “Køb bogen her” øverst til højre på siden. Efter betaling modtager du din e-bog på mail.

Du bestemmer selv om du vil printe bogen på din printer eller læse den på iPad/computer. Vi har designet bogen til, at den kan printes på almindeligt A4-papir og illustreret med streger, hvor I kan lave huller med en hulmaskine og indbinde bogen selv derhjemme.

Må jeg købe bogen og dele den med andre?

Bogen må ikke deles med andre end dem i din husstand.

Hvem har skrevet bogen?

Bogen er lavet i et samarbejde mellem Gitte Lægård og Kirsten Trøllund Boye. Læs mere om forfatterne nederst på denne side.

“Børns Kreative Muskel er en god, overskuelig opgavebog for børn, hvor kreativiteten udfoldes for kreativitetens skyld. Ikke fordi der skal noget endeligt produkt frem, men for at træne og styrke børns evner til at tænke kreativt med nye vinkler på opgavernes udformning. Det er en lille perle, der kan bruges når man arbejder med, og for, børn, men som også kan findes frem en regnvåd søndag, når der skal hygges med ungerne. ”

Cecilie Brasch T.

“Min søn på 7 år og jeg har over en længere periode lavet forskellige opgaver fra bogen ”Børns Kreative Muskel”. Min søn elsker at tegne, og her fik han forskellige opgaver som udfordrede ham. Han elskede opgaverne og gik meget op i at digte diverse historier til. Han prøvede ivrigt og nysgerrigt nye opgaver og gentog tidligere opgaver. De fleste opgaver er også så snedigt lavet, at alt efter alder, kan de gøres med eller uden forældrenes hjælp. Det var som forældre rigtig sjovt at deltage, men det at træde et skridt tilbage og lade barnet finde på og udfordre sig selv, var uvurderligt. Der var også nogle opgaver, hvor han var lidt for lille, men dette var overhovedet ikke et problem, da bogen vil holde i mange år. De opgaver som passer til hans alder var mange, og kunne løses på forskellige måder. Det vil være spændende at se hvordan de opgaver han har lavet i en alder af 7 år, vil blive løst, når han er 9, 11 og 14 år. Jeg kan med sikkerhed sige, at bogen er et kæmpe hit her, og min søn tager på eget initiativ fat i de forskellige opgaver. ”Børns Kreative Muskel” er en fantastisk bog og jeg har lige så stor fornøjelse af den, som min søn. Jeg glæder mig til at se hvordan han tager fat på de forskellige opgaver over de næste mange år. Dette er en bog som burde være i alle hjem og alle skoler, da den på finurlig og kreativ vis, med smukke illustrationer, hjælper børn (og voksne) til at tænke nyt og flytter rammerne for hvordan man arbejder kreativt.”

Anne Emilie Adelby C.

Om forfatterne